Warmte terugwin installatie reinigen

Wanneer u in het bezit bent van een warmte terugwin installatie bespaart u energie. Er wordt schone lucht aangezogen vanuit buiten, deze lucht gaat eerst door een warmte terugwin filter om stofdeeltjes eruit te filteren. Vervolgens wordt in de kruiswisselaar de schone lucht verwarmd door de vervuilde warme binnenlucht. Hierdoor wordt energie bespaard omdat overbodige warmte gebruikt wordt om te verwarmen. De vervuilde lucht wordt vervolgens buiten afgegeven.

Waarom en wanneer warmte terugwin installatie reinigen?

Ventileren met een warmte terugwin systeem levert voordelen voor de gezondheid op. Wanneer ruimtes niet goed en schoon geventileerd worden kunnen gezondheidsklachten optreden. De lucht zit vol met bacteriën en stoffen. Het is daarom van groot belang dat u een schoon ventilatiesysteem bezit. De luchtkanalen en filters kunnen vervuild raken met stof en bacteriën. Uw ventilatie systeem levert dan vervuilde lucht in plaats van schone en frisse lucht. Dit is niet goed voor de gezondheid van uw huishouden.

Het wordt sterk aangeraden om de afvoerkanalen eens in de vijf jaar te laten reinigen. Hierbij worden alle stofdeeltjes en bacteriën die aan de wanden van de ventilatiekanalen zitten deskundig verwijderd. De Graaf luchtkanaalreiniging heeft hiervoor professionele apparatuur en komt ook graag bij u langs.

Warmte terugwin installatie reinigen? Neem contact op of vraag een offerte aan

Ook uw warmte terugwin installatie reinigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Tijdens het reinigen van uw warmte terugwin unit worden de volgende werkzaamheden verricht:

  • Reinigen van de ventilatieventielen
  • Reinigen van de kruiswisselaar, het inwendige filter, de beide ventilatoren en de condensafvoer
  • Inwendig reinigen van de luchtkanalen met behulp van roterende borstels
  • Metingen voor en na de reiniging.
    De metingen worden verricht met geijkte apparatuur.
  • Aansluitingen en elektronische onderdelen controleren.
  • Vervangen van het toevoer- en afvoerfilter

Terug naar diensten