Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie werkt met een ventilatiemotor. De ventilatiemotor zuigt lucht weg uit ruimtes zoals de keuken, de badkamer en het toilet. De mechanische luchtafvoer zorgt voor gezonde en schone lucht in huis doordat er voldoende vervuilde lucht wordt afgezogen, mits het ventilatiesysteem goed wordt onderhouden.

Zonder onderhoud vermindert het vermogen om de vervuilde lucht af te voeren naar buiten, hierdoor komt er ook minder schone lucht het huis in.

Het is belangrijk dat ventilatieroosters die schone buitenlucht naar binnen brengen één keer per jaar worden schoongemaakt. Daarnaast hebben de ventielen die de binnenlucht afzuigen één keer per jaar een schoonmaakbeurt nodig net als de motor van het afzuigsysteem (ook wel unit genoemd) en de luchtkanalen. De luchtkanalen raken vervuild met stof en bacteriën.

Uw ventilatie systeem werkt hierdoor niet optimaal waardoor er onvoldoende vervuilde lucht wordt afgezogen, dit is niet goed voor de gezondheid van uw huishouden. Het wordt sterk aangeraden om de afvoerkanalen eens in de drie tot vijf jaar te laten reinigen. Hierbij worden alle stofdeeltjes en  bacteriën die aan de wanden van de ventilatiekanalen zitten deskundig verwijderd. De Graaf luchtkanaalreiniging heeft hiervoor professionele apparatuur en komt graag bij U langs.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op.

Tijdens het reinigen worden de volgende werkzaamheden verricht:

  • Reinigen van de ventilatieventielen (aanwezig in badkamer, toilet en keuken)
  • Reinigen van de unit (ventilatiebox) en bijbehorende onderdelen
  • Inwendig reinigen van de luchtkanalen met behulp van roterende borstels
  • Werking meten van het ventilatiesysteem, na een reiniging wordt het systeem opnieuw in balans gebracht.
    De metingen worden verricht met geijkte apparatuur.
  • Aansluitingen en elektronische onderdelen controleren.

Terug naar diensten