Heteluchtverwarming reinigen

Wanneer uw huis wordt verwarmd door heteluchtverwarming dienen deze kanalen regelmatig gereinigd te worden (ongeveer één keer per vijf jaar). De heteluchtverwarming verwarmt de lucht en zorgt ervoor dat deze warme lucht door middel van ventilatiebuizen en schachten door het huis geleid wordt. Hiermee worden de verschillende ruimtes van uw woning verwarmt. De filters in uw verwarmingssysteem (die stof en vuil tegenhouden) dienen één à twee keer per jaar vervangen te worden en daarnaast regelmatig zelf schoongemaakt te worden.

Heel veel mensen weten niet dat de kanalen van een heteluchtverwarming gereinigd moeten worden. Deze luchtkanalen van heteluchtverwarming bevatten echter veel stof en fijnstof. In deze stof hebben schimmels en bacteriën vollop de kans om zich te ontwikkelen wat vervelende gevolgen kan hebben voor uw gezondheid of vieze geuren geeft.

Heteluchtverwarming kanalen reinigen

Zelf uw heteluchtverwarming reinigen is vrijwel onmogelijk vanwege de complexiteit van het luchtkanalen stelsel. Met een stofzuiger kan enkel het eerste deel van de kanalen schoon gemaakt worden en zijn de kanalen onvoldoende gereinigd. Uiteraard is het wel mogelijk om zelf de roosters van uw heteluchtverwarming te reinigen.

De Graaf Luchtkanaalreiniging beschikt over professioneel materiaal om uw volledige heteluchtverwarming te reinigen. Hiermee worden de volledige heteluchtverwarming kanalen gereinigd, ook in de hoekjes of lastige te bereiken plekken.

Heteluchtverwarming laten controleren

Heeft u het vermoeden dat uw heteluchtverwarming aan een reiniging toe is? Of heeft u last van vieze geuren vanuit de ventilatieschachten? Wij komen graag bij u langs om de situatie te controleren en waar mogelijk te verbeteren.

Neem contact op of vraag een offerte aan

Ook uw heteluchtverwarming reinigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan of bel naar 06-57772763.

Reiniging heteluchtverwarming

  • Reinigen van de inblaasventielen
  • Reinigen van de warmte unit
  • Inwendig reinigen van de luchtkanalen met behulp van roterende borstels
  • Aansluitingen en elektronische onderdelen controleren.
  • Vervangen van het filter (indien U dit niet eens per jaar vervangt)

Terug naar diensten